ROMANI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne strani Romani.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Romani.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Romani.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (info@romani.si, 041 378 079),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci,

k) možnost in pogoje poprodajnih storitev in prostovoljne garancije, kadar je to potrebno

 

Postopek nakupa

Ko najdete primeren artikel, ga naročite preko kontaktnega obrazca/povpraševanja:

 • Polno ime
 • Email
 • Zadeva
 • Sporočilo: Za nakup artikla je obvezno potrebno navesti kodo artikla, ime artikla, število kosov in točen naslov za dostavo. Za nakup bona je obvezno navesti vrednost bona, število bonov in točen naslov za dostavo. Zavezanci za DDV so dolžni ob povpraševanju za nakup navesti tudi svojo davčno številko.

Artikli na Romani.si so unikatni, zato niso vedno na zalogi in je potreben predhoden dogovor o zalogi artikla in možnosti nakupa istega artikla.

Vsa polja so obvezna in morajo biti izpolnjena z resničnimi podatki. Kupec glede na poslane dostavne podatke prejme predračun in naročeni artikel, zato morajo biti podatki resnični.

Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba. Izdelke je mogoče naročiti v slovenskem in angleškem jeziku, izdelki pa se dostavljajo le znotraj Slovenije. Na vaš e-mail naslov prejmete informacije za vaše povpraševanje. Nakup je sklenjen po plačilu predračuna.

Romani.si v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje. Kupec ima pravico kadar koli preklicati nakup do vključno 14 dni po sklenitvi nakupa.

Naročanje poteka prek Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči artikle, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Kupcu so na spletni strani Romani.si vselej dostopni osnovni podatki o artiklih. Po opravljenem nakupu in prejetem plačilu je pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom Romani.si na tej stopnji nepreklicno sklenjena. V primeru preklica nakupa ali upravičene reklamacije Romani.si vrne denar za blago, vrnjeno na stroške kupca. Prav tako se kupec v trenutku oddaje naročila strinja z veljavnimi pogoji poslovanja, ki so javno objavljeni na spletni strani.

O morebitni spremembi naročila  oz. preklica, mora kupec o tem Romani.si obvestiti na email naslov, kjer mora navesti tudi kodo artikla, naslov artikla in število kosov.

 

Način plačila

Roamni.si omogoča naslednje načine plačila:

Plačilo po predračunu:

Poštnina ni vključena v ceno artikla in je vedno navedena v predračunu. Ob prejemu artikla na dostavni naslov kupec prejme račun, ki velja kot potrdilo o nakupu.

 

Cene in ažurnost podatkov

Cene so navedene v Eurih (€). Kupoprodajna pogodba Romani.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec izvede plačilo po predračunu. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Romani.si, kot za kupca. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Romani.si skuša čim bolje skrbeti ter zagotavljati za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov in cena spreminjajo, tako obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo Romani.si kupca o tem obvestil. Romani.si bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Vse fotografije artiklov pripadajo resničnim dotičnim artiklom, vendar lahko pride do manjšega barvnega odstopanja, zato so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

Vrednostni bon

Vrednostni bon se lahko koristi v času veljavnosti vrednostnega bona in izključno v vrednosti, ki je navedena na vrednostnem bonu. Čas veljavnosti vrednostni bonov je 12 mesecev. Vrednostni bon ni omejen na kategorijo izdelka, ampak velja za celotno spletno trgovino Romani.si. Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. V primeru, da je vrednost naročene storitve na Ponudnikovi spletni strani višja od vrednosti darilnega kupona, mora imetnik darilnega kupona razliko doplačati. V primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti navedene na Vrednostnem bonu, lahko lastnik kupona od ponudnika zahteva izdajo novega vrednostnega bona v vrednosti preostalega zneska (veljavnost novega bona je 12 mesecev od izdaje prvotnega vrednostnega bona), vendar ni upravičen za vračilo preostalega dela bona v gotovini. Imetnik vrednostnega bona lahko darilni kupon prenese na tretjo osebo brez omejitev. Prenos se opravi z izročitvijo darilnega bona. Nov imetnik s prenosom pravic iz darilnega bona pridobi vse pravice, ki jih je imel prejšnji imetnik. Podaljševanje bona ni mogoče.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@romani.si ali tel. 041 378 079), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Blago mora vrniti v nadaljnjih 14 (štirinajstih) dneh po sporočilu o odstopu od nakupa na naslov sedeža (Grič 2, 1370 Logatec). V primeru vračila blaga kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artilkla. Kupljeno blago (artikli oz. darilni boni) mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Denar vračamo na vaš transakcijski račun v najkrajšem možnem roku, po prejetju vseh vrnjenih nepoškodovanih izdelkov na naš naslov.

 

Garancija

Romani.si ne daje garancije za prodani artikel, prizadeva pa si, da ima v ponudbi zgolj kvalitetne artikle. Romani.si zagotavlja, da so te informacije točne in »osvežene«.

 

Dostava

Ponudnik Romani.si bo artikel ali darilni bon odposlal v maksimalno v roku 3 delovnih dni prek Pošte Slovenije, če je artikel na zalogi. Če artikla ni na zalogi, je Romani.si o tem dolžan obvestiti kupca v roku 3 delovnih dni. Artikli na Romani.si so unikatni, zato niso vedno na zalogi in je potreben predhoden dogovor o zalogi artikla in možnosti nakupa istega artikla.

Artiklu ali darilnemu bonu bo priložen račun kot potrdilo o nakupu.

Romani.si omogoča naslednje načine dostave:

 1. Pošta Slovenije: dostava preko Pošte Slovenije poteka v skladu s pogoji in določbami Pošte Slovenije. Poštnina ni vključena v ceno artikla.
 2. Osebni prevzem na sedežu po predhodnem dogovoru

 

Varovanje osebnih podatkov

Romani.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Romani.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. Romani.si bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 

Komunikacija

Romani.si bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Romani.si izrecno spoštoval.

 

Odveza odgovornosti

Portal Romani.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh, tako da bo osveževal podatke.

Romani.si ne odgovarja za vsebino mnenj, ki jih napišejo obiskovalci. Romani.si mnenja pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Romani.si ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

 

Pritožbe in spori

Romani.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Romani.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Romani.si bo potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Romani.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si portal Romani.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Romani.si in vsi podatki na njej, izdelki in slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Zadnja posodobitev Splošnih pogojev poslovanja: 15.11.2018